Go green with us!

Bij Liquido geven wij om het milieu en daarom zijn wij continu bezig om onze invloed op het milieu te minimaliseren. Zoals het gebruik van recyclebare verpakkingen en zonnepanelen om ons kantoor en warehouse van energie te voorzien. 

Maar het allerbelangrijkste is ons product! We maken steeds meer producten van ons gloednieuwe Amni Soul Eco® materiaal.

Lees hieronder meer.

Het geheim van Amni Soul Eco® is de geavanceerde polyamide 6.6 formule, ontwikkeld door de research en development van de Rhodia-Solvay group, hetgeen ervoor zorgt dat de kleding snel ontbindt zodra ze worden weggegooid en op een vuilstort terecht komen. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat op anaërobe afvalbergen bacteriën toegang krijgen tot de afvalmaterialen en deze kunnen verteren, waardoor het biologische afbraakproces wordt versneld. Amni Soul Eco® is binnen 5 jaar volledig weggewerkt van de aarde, terwijl andere vezels vaak tientallen jaren nodig hebben om te verteren. Zoals andere biologisch afbreekbare materialen, wordt Amni Soul Eco® afgebroken in organisch materiaal (biomassa) en biogas zodra het op de stortplaats belandt: zowel biomassa als biogas kan vervolgens gebruikt worden als nieuwe grondstoffen om onder andere energie te kunnen genereren. Bekijk de video hieronder om het gehele proces te volgen. 

Een cellulosevezel die vergelijkbaar is met katoen, maar met een hogere duurzaamheid dan Viscose. Modal is afgeleid van duurzame houtbronnen en heeft voordelen voor het milieu, zoals de aanvulbare en natuurlijke grondstoffen en CO2-neutraliteit. Kenmerken: sneldrogend, ademend, thermisch comfort, langdurige kleurvastheid.