Liquido creëert sportkleding voor stoere vrouwen die hun doel in het leven nastreven, moedige en authentieke vrouwen die energie steken in zichzelf zijn en vrouwen die zich vrij voelen om hun passies te volgen en trouw te blijven aan zichzelf.

wees stoer.

wees moedig.

wees vrij.

De Geschiedenis: hoe het is begonnen

In 2001 heeft een familie een klein bedrijf opgezet in Bras, een wijk in Sao Paulo, Brazilie. Hun bedoeling was om sportkleding en zwemkleding van hoge kwaliteit te maken voor een betaalbare prijs. Door mond-tot-mond reclame groeide hun reputatie snel en door de toenemende populariteit openden al snel verschillende winkels in Sao Paulo. De vraag bleef groeien en het bedrijf moest uitbreiden: de familie nodigde andere ondernemers uit om onder het Liquido merk te komen werken. Het bedrijf heeft nu meer dan 80 winkels door heel Brazilie.

Warrior

Het Merk

Liquido is bekend door het ontwerpen van Limited Edition, all day activewear, yoga- en sportkleding die moeiteloos de hele dag gedragen kan worden. Dat maakt hun producten exclusief en onweerstaanbaar voor diegenen die een statement willen maken in hun yogakleding. Nieuwe Limited Edition prints worden het hele jaar door uitgebracht en alle productie processen zijn sweatshop-free. Er is voor de naam Liquido gekozen, omdat de oprichters van Liquido geloven dat, net zoals water essentieel is voor het leven, goede kleding ook een basisbehoefte is waar alle mensen recht op hebben.

Sinds de oprichting van Liquido in Brazilië heeft Angela van de Burgt, yogi en ondernemer, het merk naar de Benelux gebracht. Samen met haar partner runt zij Liquido Benelux vanuit Friesland. Liquido biedt tegenwoordig alles aan van yogaleggings tot high-impact sporttops en het is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd merk. Het merk is gewild bij zowel sportliefhebbers als mode kenners.

De leggings zijn:

  • Limited edition items
  • Zijdezacht, als een tweede huid
  • Gemaakt met Active Lycra Fibre Technology
  • 50+ UVA/UVB zonbescherming
  • Sweatshop-free
  • Ademend, sneldrogend en duurzaam
  • Biologisch afbreekbaar

De Missie

Liquido gelooft in onderscheiden, in het bewandelen van de minder begane paden en het opzoeken van de grenzen van je comfort zone. Hard werken, veel genieten, er geweldig uitzien en geloven in jezelf. Wij geloven niet in ‘Wat hoort’ in het leven, wij geloven dat elk mens zijn/haar eigen pad heeft en zijn/haar eigen talenten te bieden heeft aan de wereld en wij willen hun dromen stimuleren en promoten.

Het doel is simpel: hoge kwaliteit, stoere sportkleding creeren, ter bevordering van zelfverzekerde en krachtige vrouwen en mannen (jij dus). Liquido gelooft niet in massaproductie. Alle Liquido producten zijn limited edition waarvan slechts een beperkt aantal gemaakt worden, dat betekent dus dat jouw sportkleding net zo uniek is als jij bent! Liquido vastbesloten om haar supporters te voorzien van geweldige producten voor een eerlijke prijs, want iedereen heeft recht op unieke en prachtige kleding waarin ze zich goed voelen als ze het dragen, maar waar ze zich ook goed bij voelen wanneer ze het kopen. Wordt ook deel van de Liquido Tribe en leef het leven dat jij wilt!

Het Uitgangspunt

Liquido gelooft in het produceren van kwalitatief hoogstaande yogakleding waarbij de beste ruwe materialen worden gebruikt, als ook de beste werkomstandigheden en productie methoden. Alle Liquido kleding wordt lokaal gemaakt in Brazilie, waar het bedrijf kan toezien op naleving van de hoge standaard die gezet is door het Ministerie van Arbeid in Zuid-Amerika. Boven alles, staat het welzijn van de mens voorop bij Liquido. Alle werknemers kunnen rekenen op een respectvolle en tolerante behandeling en het bedrijf neemt alleen mensen aan boven de 18 jaar oud. Alle werknemers binnen alle afdelingen krijgen een salaris boven het minimumloon, zorgverzekering en 30 vakantiedagen.

Liquido stimuleert een divers arbeidslandschap en heeft een Handicap Employee Program, waar mensen met een handicap aan een baan geholpen worden binnen het bedrijf. De werkomstandigheden zijn prettig en veilig voor iedereen. Naast de toewijding van Liquido om goed te zorgen voor haar personeel, is het bedrijf ook toegewijd aan het milieu: door energie zuinige machines te gebruiken, een strikt recycling programma te hanteren en alleen samen te werken met bedrijven die dezelfde hoge eisen stellen. Ook het gebruik van plastic wordt steeds meer afgebouwd waar mogelijk. Ook voor de productie van de kleding wordt steeds meer gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Liquido Benelux draagt uiteraard dezelfde waarden uit, onder andere door recyclebare verpakkingen te gebruiken voor de verzending en het gebruik van zonne-energie voor het kantoor en ons warehouse. Zo worden alle onderdelen van de gehele Liquido-tribe over de hele wereld steeds milieuvriendelijker en ecologisch verantwoord.